A jakie te dodatki bo upustu jest teraz 5 tys ..... moim zdaniem duzo ja w lutym 2009 za Elegance dałem 65 200 zł ( w tej cenie był lakier + sciemniajace sie lusterka + podg. dysze spryskiwaczy + czujnik deszczu + uchwyt na butelke z tyłu)......
.
ja to sobie tak wyliczylem bo dali mi 5000 pln rabatu plus gratisowo dorzucili kolo zapasowe , lakier matalic , radio swing i autoalarm z centralnym zamkiem oraz listwy w kolorze nadwozia, te wszystkie gratisy plus rabat 5 tys daje razem ok 9 tys obniżki w cenie.
To poczytaj o naszych klubowych dealerach i wyślij zapytania o cenę. Może okazać się, że utargujesz sporo więcej.
Witam,mam dylemat jakie autko zakupic.powieksza mi sie rodzina i pora przesiasc sie na cos wygodniejszego.zastanawiam sie nad skoda octavia 1.9 tdi 2002-2004,opel vectra C silnik tez jakis diesel,passat b5 polift lub mondeo 2002-2005 tez diesle.Do pracy dojezdzam 25km w jedna strone wiec patrze tez na oszczednosc w paliwie.Jakie auto byscie polecili zeby bylo w miare oszczedne,tanie w eksploatacji i w miare bezawaryjne.teraz jezdze honda civic sedan 99r i juz za malo wygodne i malo pojemne.
Pewnie większośc odpowiedzi padnie na Octavię
Za Octavią przemawia prostota konstrukcji a co za tym idzie tania eksploatacja.
Passat na pewno przebija Octavię ale minusem jest przednie zawieszenie wielowahaczowe. Nie jest już tak drogie w naprawie jak na początku ale jednak mniej trwałe niż Octavii.
Silnik diesla w Mondeo jest bardzo wrażliwy na złej jakości paliwo. I co najgorsze już w kilku letnich egzemplarzach można spotkac praktycznie wszędzie korozję.
Z Vectrą nie miałem żadnego doświadczenia. Więc może pomogą inni.
Miałem podobny dylemat kiedyś. Wybrałem Octavię ponieważ posiada duży bagażnik. Przy dzieciach często się przydaje, zwłaszcza na początku. Tania w eksploatacji, nie rdzewieje tak szybko jak Ford.
zaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"
a to ciekawe jak bardzo powiększa Ci się rodzina
Jak mi się powiększyła do modelu 2+1 O1 wystarczyła
Ale jak młodemu kopyta rosły to się okazało, że żona przesuwać się musiała bardzo mocno do przodu
W O2 już jest więcej miejsca
była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Ale jak młodemu kopyta rosły to się okazało, że żona przesuwać się musiała bardzo mocno do przodu
otóż to, dlatego O1 to nie jest zbyt dobre rozwiązanie IMO, a na pewno nie długofalowo, zresztą O2 podobnie, dzisiaj wiozłem czrerolatka i żeby nie usmarował mi przedniego fotela buciorami musiałem przesunąć fotel pasażera do przodu tak, że zmieściłby się na nim drugi czterolatek, może dla większych dzieci ok, ale widzę, że dla takich to nie za bardzo.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Dlatego na najlepiej jest założyć pokrowiec ochronny (taka folia z kieszonkami) na przedni fotel, jeśli na tylnym siedzi dzieciak. http://allegro.pl/item934..._organizer.html
łomatko :szeroki_usmiech
nie jestem przyzwyczajony do takich rozwiązań, ale chyba to dobry patent, w każdym razie, jako amator, stwierdzam, że duża ilość miejsca z tyłu nie jest zła -> w tej kwestii zwracam honor S2.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
bartuss, octavia dobry wóz w tdi, tu na forum też możesz znaleźć w dziale ogłoszeń sprawdzone sztuki naszych klubowiczów.Passat jest wygodniejszy i większy w tdi też - tylko trudniej będzie pewnie znaleźć coś sprawdzonego, z pewnej ręki. Vectra według mnie odpada w cdti - ten silnik do najlepszych nie należy. Mondeo w tdci też odpada, to awatryjne jednostki w tych rocznikach, ale jeśli nie zależy ci na wielkich osiągach możesz poszukać tddi - to silnik nie do zajechania i bardzo trwały i jak na swoje 90 koni nieźle się zwija, jeździłem. Mondeo jest większe od Octavii sporo. Ale pewnie trudno znaleźć będzie tddi z pewnej ręki. Więć zostaje Ci grzebanie na forum za octą polecam
Dzieki za odpowiedzi.Po rozmowie z żona padło ze bedzie to octavia lub passat tylko teraz bedzie trzeba znalezc odpowiedni egzemplarz.jeszcze raz dzieki.Jak cos zakupie to napewno pokaze co nabylem.
Komentarz